TANGO EL ESDÉ

Joop Hagen

Winden zuchten de gedachten
gierend rond mijn hersenfeest
urenlang door sluimernachten
spinsels van mijn verre geest

voert zich slapend zijdezacht
wist de blauw gerande zorgen
in een zaadgekruide nacht
klaart de lucht van overmorgen

laat het dansen daar beginnen
voed mij met het zoute geuren
spel de zwaar bewolkte zinnen
vol van vloeibaar bonte kleuren

stop het glazen geesten krenken
verdrink mij in pervers genot
poog geen dieper heilig denken
vannacht ben ik mijn eigen god

angst nu alle lichten dimmen
schijn van duister om mij heen
spannen samen vage schimmen
laat mij maar gaan laat mij alleen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘TANGO EL ESDÉ’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.