INLOGGEN
«»

Sinister en duister

Een extreem grote donkere wolk hangt boven
de weg Daaronder een smalle, lichtere strook
Auto's stuiven nu als gekken voort; de straat-
lantaarns zijn gelukkig aan, ik zie nog een
klein stukje maan

Het sinistere, duistere dat zich straks allicht
volop ontlaadt... Menige natte sneeuwbui,
vermengd met hagel Je wilt de deur niet uit!
In hevige stralen loopt dan het water van
menige vensterruit
Binnen doe je volop het licht aan: 'Fijn' dat je
alleen voor jou hoorbaar, uit.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Sinister en duister’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.