De feestelijke Amaryllis

Dakoyria

Wie aan MIJ dacht, schonk me een Amaryllis-
plant, bijna al in volle bloei...
Per dag zie ik die groeien en mateloos dat het
me boeit

Zomaar dwars tegen veel verdrukking in Hij wel!
Ik ontleen er plotseling de zin van in alle naars
maar te nemen voor wat het nu eemaal is
Een overmaat aan zelfmedelijden is makkelijk en

goedkoop terwijl je de werkelijke essentie van
elders zo mist.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De feestelijke Amaryllis’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.