Vleugellam

Gertjan van der Kraan

Vleugellam

Hoe lang nog, ziet God de ellende niet?
Al die rampen, oorlogen en het verdriet.
Indringend en snel is de social media
Met allen hun eigen ideeën en criteria.
Men is dan snel vleugellam geslagen
Door beelden en de waan van alle dag
In deze moeilijke turbulente dagen
Met een vleugellam geslagen gezag.
Die van z’n kracht zijn god maakt
Daarmee de zwakken en armen raakt.
Die spotten met geloof in elke religie
En God zien als menselijke fantasie.
Laks omgaan met de grote waarde
Van een uitgezogen mooie aarde,
Het wonderlijke ongeboren leven,
Of als ons een hoge leeftijd is gegeven.
Maar ondanks spot houdt moed en wacht,
Want ondanks hun zelf ingenomen macht
Zal de Almacht ook aan hen verschijnen.
En zal hun ingebeelde macht verdwijnen
Is ook de “hoelang-nog” vraag ten spijt;
Juist Zijn Liefde vanwege de genade tijd.
Ondanks het ongelovig leven op de aarde.
Want alle mensen hebben grote waarde,
Die een broer of zus van Jezus willen zijn,
Want voor die allen verdroeg Hij de pijn.
Hoe lang nog ...., is dat wat je vroeg ?
Tot God zegt: nu is het dan echt genoeg.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vleugellam’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.