Zij bedoelen het vaak niet zo kwaad

Dakoyria

De mensen om me heen, zij bedoelen het meestal
niet zo kwaad De vraag is hoe om te gaan met een
chronisch depressieve die hen met onbeantwoorde
vragen laat...

Zij reageren daarom met nogal kwetsende woorden,
in hun onmacht door jou hun toebedacht
Ook zij hebben immers genoeg te verwerken, dus
waarom ben jij niet sterker?

Wat weten zij van een veel teveel aan "life-events",
de factor die erfelijkheid heet De verschillende
lichamelijke kwalen nog waaronder je leed?
Iedere dag opnieuw dat gevecht, wat weten zij

daarvan? Hoe jij je met je allerlaatste beetje energie
dit aangaat terwijl je eigenlijk niet meer kan?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Depressie, wat een ziekte is wat veel mensen niet weten en het daarom als een vlot te overwinnen "dip" beschouwen. Helaas is dit niet waar en krijg ik langdurig medicatie, psychotherapie en werken een paar organen niet goed meer. Elke dag is een gevecht en toch loop ik steeds maar weer tegen vrachtladingen onbegrip op. Extra eenzaam daardoor...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zij bedoelen het vaak niet zo kwaad’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.