INLOGGEN
«»

Je reinste blijdschap

Vaak gaat mijn herinnering terug naar mijn vroege
puberteit Mijn ouders, op een keer enthousiast
met elkaar dansend, op slechts een paar vierkante
meters aan tapijt.....

Hun gezichtsuitdrukking zozeer de moeite waard
Pure blijdschap, door mij voor altijd in mijn hart
bewaard
Die muziek uit een door mij niet meegemaakte tijd

Hun ruzies, strubbelingen, maar toch in de kern...
wilden zij elkaar niet kwijt
Ikzelf voelde mij tot op het bot verwend, maar ook
bijna een voyeur.....

Wat wist ik van hun oorlogsstress die zich alsnog
ontladen mocht? Die zich al dansend enigermate
een uitweg zocht?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Je reinste blijdschap’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.