INLOGGEN
«»

De kracht in jouw natuur

Zittend op een steiger bij een heideven
Van rust in de natuur ben je een mega-fan
Je kijkt over het veenmos heen
Je zat er uren achtereen

De deining van water onder een steiger
Turend naar een jagende reiger
De dag gaat hier voorbij
Het gevoel adoreert deze waterpartij

De bries van een verfrissende wind
Nieuwe energie die z’n weg vindt
Vreedzaamheid door de natuur ingewreven
Een donkere wolk langzaam weggedreven

Waar berusting de winnaar is
Spanningsvelden geleidelijk worden uitgewist
De contouren in het water van drijvende wolken
Perioden die je hebben uitgemolken

Leef op in de rijkdom van berustende beelden
De vrede die gemoedsrust teelde
Berusting kent z’n vredige elementen
Nieuwe tijden scheppen andere precedenten

Roel-van-Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De kracht in jouw natuur’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.