IJskonijn

Dakoyria

Mijn bijnaam is ijskonijn; gepest en getreiterd
vind ook ik niet zo fijn!
Toch heb ik mij in de loop der jaren kunnen
verweren, anderen eveneens een lesje leren

Daarom nu heet ik ijskonijn, nog altijd krijgen
ze mij niet klein...
Strijd is mij bepaald niet vreemd; niettemin
dat ik inmiddels van het strijdtoneel verdween

Het is over en uit met mijn strijdbaar leven als
vermoeid ijskonijn. Aaibaar en zacht zal ik nu
voortaan maar zijn.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘IJskonijn’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.