INLOGGEN
«»

De goegemeente maakt er wat van

De goegemeente doet haar dagelijkse plicht:
boodschappen doen, bedden opmaken,
de voorbereiding van wat nu daar nutteloos
nog ligt

Groenten en aardappelen, liever een koele
salade met die warmte?
Het vormt ook nog eens een uitnodigend
gezicht

Gelukkig wacht ter leniging van verveling
nog de 'meeting' om vier uur
onder een stikhete megaparasol, maar niet
van al te lange duur

Graag wel even nog anderen zien, alleen
is ook maar alleen en verdient dit de voorkeur
toch misschien?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De goegemeente maakt er wat van’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.