Muziek

Vincent Oostrijck

MUZIEK

Muziek gaf hem
Door de jaren heen
Wat hij nodig had
Maar waar hij zelf
Niet om vragen kon

Het was de vriendin
Die hij niet had
Maar waar hij wel naar verlangde
Het was de vriendschap
Die hij ontbeerde

Muziek was de stem
In de eenzaamheid
Het was de kameraad
En de trouwe metgezel
Die hem steeds vergezelde

Muziek was
De rode draad
De reddingslijn
De reden om niet op te geven
En om door te gaan
Soms tegen beter weten in

Muziek was
De drive
De passie
De preoccupatie
De hobby
De obsessie
De gebalde energie

Soms was muziek
De vriend die te veel langskomt
Die te vaak belt
Die te vaak wil afspreken
Het mag soms best wat minder
Maar ja, wat doe je eraan

Hij houdt van muziek
Hij geniet van muziek
Zijn leven lang
En zeer waarschijnlijk
Tot de laatste snik

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Muziek ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.