de Pressie

Jelmer Smink

Als de pressie onder druk
je alleen laat spreken van geluk
als het rottend is
en stuk

Als de pressie slinks en fel
je meesleurt in zijn fluisterspel
Van 'ik zei het toch?'
en 'zie je wel?'

Als de pressie met geduld
wacht tot je niets meer voelt dan schuld
je elke zonnestraal finaal
in troosteloze wolken hult

Als de pressie vreugde uit je slaat
louter loze leegte achterlaat
en je voor zwaarmoedigheid maar zwicht
Dan is er toch één leegte dicht
Dan wordt de pressie
Depressie

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jelmer Smink (Actief sinds: 07-11-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de Pressie’ van Jelmer Smink zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.