Licht door een open raam

Gertjan van der Kraan

Licht door een open raam

Wist men maar wat in haar leeft
Zich klemvast aan haar ziel kleeft
Haar vasthoudt tot in haar dromen
Zelf slapend een noodkreet slaakt
Zij daardoor steeds verder weg raakt
Van de realiteit van haar broze leven
Die haar regelmatig zo laat beven
Soms vele dagen, bijna ieder uur
Een leven achter een dikke muur.

God geef in die muur een scheur.
Open haar ogen voor een deur,
Zodat zij Uw Licht ziet schijnen
Die haar duisternis laat verdwijnen
En zij beseft: Duisternis verdwijnt niet
Totdat het uiteindelijk Uw Licht ziet.
Geef haar toch rust in Jezus naam
Weer helder licht en een open raam
Als eerste stap voor een nieuw begin
Van een leven met U daar midden in.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Verdriet leidt soms tot een noodkreet

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Licht door een open raam’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.