INLOGGEN
«»

Trieste Valentijn

TRIESTE VALENTIJN

Ze zaten in een Italiaans restaurant
In een buitenwijk van de stad
Op een triestige Valentijnsdag

Het goot van de regen
Het was pikkedonker op straat
De regen kletste tegen de ramen
Van het bijna lege pand

Door de ramen van het restaurant
Zag hij het regenwater gutsen
Over de stoep en over de straat

Ze wilden hier beiden niet zijn
Niet in dit Italiaanse restaurant
En vooral niet met elkaar

Zij had iemand anders in gedachten
Met wie ze liever wilde zijn
En hij was daarvan op de hoogte

Hij wilde met niemand anders zijn
Hij wilde gewoon liever alleen zijn
En met rust gelaten worden

Hij voelde zich net zo leeg
Als de relatie waarin ze gevangen zaten
Zo donker als de straten van Rotterdam
Op deze triestige Valentijnsdag

Niets blijft onopgemerkt
Binnen een jaar of wat
Zouden ze uit elkaars leven zijn

Hij dankt de Heer
Voor de nieuwe tijd
Voor deze daad van genade

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Trieste Valentijn ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.