INLOGGEN
«»

Verliefd

Verliefd

Opeens ben je het; Verliefd
Als een bliksemflits die klieft
Dwars door gevoelens en gedachten
Waar je gevoelens eerst om lachten,
Is het nu of je alles anders beleeft
En een totaal andere dimensie heeft.
Je gedachten zijn continue gericht
Op dat voor jou zo lieve gezicht
De stem, de ogen en het figuur,
Als een heerlijk verwarmend vuur.
Waarom kun je zelf niet verklaren
Maar je komt moeilijk tot bedaren
En je wilt continue bij die ander zijn.
Het doet op een bepaalde manier pijn
Wat je ook niet makkelijk uit kunt leggen,
Laat staan dat je er iets over wilt zeggen.
Want hoe kun je ooit de woorden vinden
Wat je gedachten aan die ander binden.
Lijfelijk, liefelijk en teder contact,
Is wat je van buiten en binnen pakt
Maar ook niet meer los kan laten.
En dat heeft iedereen in de gaten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Het fenomeen verliefdheid Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verliefd’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.