INLOGGEN
«»

De ballon

De ballon van het verleden
Die duw je onder water
Je ontkent het in het heden

Maar dan opeens, nu of later
Schiet hij weer naar boven
Je kan het even niet meer tegenhouden
Dus je moet eraan geloven

Alles wat we het liefst vergeten zouden
Drukken we vaak zo diep weg
Diep onder water, met alle kracht die je hebt

Soms is die kracht er even niet
En dan moet je het onder ogen zien
Hoe moeilijk dat ook is
Het moet gebeuren,
Anders gaat het steeds weer mis
En dat zal je keer op keer betreuren

Kom je verleden onder ogen
Laat het toe, ga het aan
Maak contact met je vermogen
Het is tijd om op te staan

Die ballon lijkt soms zo zwaar
Vol leed, pijn en verdriet
En dat moet je even voelen
Ook al klinkt dat misschien raar
Nu zie je het misschien nog niet
Maar uiteindelijk zal je zien wat ze bedoelen

Om een ballon steeds onder water te drukken
Kost zoveel kracht en energie
Laat hem los, het zal je lukken
Want wanneer je eenmaal los laat
Zal die ballon vliegen in de lucht
En zul je zien dat alles beter gaat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ruth-less
Actief sinds: 26-06-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De ballon’ van Ruth-less zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.