INLOGGEN
«»

Een last of een zegen

Een last of een zegen

Een hooggevoelig persoon
Vreemd of toch ook gewoon
HSP, een last of een zegen
Zonneschijn of zware regen
Snel en analytisch denkend
En dan aandacht schenkend
Emoties aanvoelen en beleven
Door je bij anderen in te leven
Soms lijk je wel een magneet
Want zonder dat men het weet
Worden problemen aangevoeld
En wordt men weer overspoeld
Met de spelende gedachten
Van anderen die trachten
Er juist niet over te praten
En ze hebben niet in de gaten
Van de strak gespannen snaren
En de overeind staande haren
Die men weer zo moe doen raken
En hun gedachten laten kraken
Een zegen om anderen te steunen
Een last die hen laat kreunen
Om alles wat men voelt en hoort
Waar een ander zich soms stoort
Als men al weer antwoord geeft
Terwijl de vraag bij hen nog speelt
Men leert er matig mee te leven
Door de gevoelens weg te geven
Ook het schrijven van gedichten
Helpen om emoties te verlichten
Ook muziek en zang helpen daarbij
Maar men komt er nooit van vrij



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

HSP, een last of een zegen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een last of een zegen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.