INLOGGEN
«»

Daar gaat ze

Daar gaat ze

Daar gaat, maar of ik deze schoonheid ook verdien
Want zoveel gratie heb ik nooit gezien
Soms praat ze, terwijl ze me soms echt verveelt
Terwijl ik half slapend met haar kussen speelt
Zelfs haar zoon in arbeid bij de wet
Heeft als politie heel veel pret
Als ze de auto weer eens fout parkeert
En vaderlief die kijkt dan heel gegeneerd
Ik weet wel, dat ze soms niet lang bij mij blijft
Omdat zij met de HVD haar tijd verdrijft
En zoveel droomt dat ze soms ook mij vergeet
Over dingen waar ik liever niets van weet
En zelfs de vele broeders van de kerk
Overdenken, dit is prachtig scheppingswerk
Kijken verrast op haar schoonheid neer
Waarbij ik dan denk; ze hoort bij mij meneer
Als ik dan langs loop, samen hand in hand
Denk ik; ze is de mooiste van het land
Niemand kan maar in mijn schoenen staan
Dus loop allen dan maar naar de maan
En zelfs na eenenveertig jaar
Denk ik nog steeds als ik naar haar staar

Daar gaat ze, daar staat ze, hier slaapt ze
Want ze houdt nog steeds van me

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Persiflage gedicht als ode aan mijn vrouw op de tekst van “Daar gaat ze” van Clouseau Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Daar gaat ze’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.