INLOGGEN
«»

Egoïsme

Altijd opnieuw Ieder voor zich
Empathie verloren
In het verlangen van zichzelf
Eigen doelen eigen wensen
Wat een ander denkt opzij gezet
Helpen is niet nodig
Als een tegengunst niet komt
Levenslang geloven
in hun eigen goede zelf
Onwetend over tranen
Die een ander heeft verteld.

Want waarom nog gelukkig
Met een ander zijn geluk
Waarom zouden we nog luisteren
Naar een anders roep om hulp
Waarom nog geloven
In het samen sterker staan
Tot we zelf de nood weer voelen
Om samen door te gaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Sarah D'huyvetters
Actief sinds: 14-06-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Egoïsme’ van Sarah D'huyvetters zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.