INLOGGEN
«»

Een vesting afbreken

Heel erg langzaam wordt de opgebouwde
vesting afgebroken van niet te benoemen
en levenslang bestaand leed
Voorzichtig-aan wordt aan "echte" vrijheid
geroken...

Als een ui laagje voor laagje te worden
afgepeld totdat de eigenlijke kern blijft over
Kan die er dan redelijk mee door?
Door een overmaat aan angst heeft mede-
werking te vaak ontbroken

Nu alsnog de dageraad mogen beleven
als vrijwel de zon al langzaam ondergaat?

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een vesting afbreken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.