INLOGGEN
«»

Straatvrienden

Doodgemoedereerd koopt hij bierblikjes voor zijn
straatvrienden om ruimhartig uit te delen
Zijn geld reikt nog maar net en kan hij weer met
verve hulpverlener spelen...

Gepokt en gemazeld als hij onderwijl is kent hij alle
ins en outs van het keiharde straatleven
Door zijn jarenlange ervaring kan hij nuttige raad en
adviezen geven

De groep doet feitelijk geen mens kwaad, koestert
zich behaaglijk in de warme zon
Vriendschap die er zo lang al weer is.... ooit begon?
Een dakloze scoort zomaar gratis een warme winterjas

De tweedehands winkel is hem meer dan goed gezind
Hij voegt zich apentrots weer bij zijn maten
Straks dat het koffie drinken elders weer begint, beschut
dat dan wel Menigeen kent het adres, had snel in de gaten.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Straatvrienden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.