INLOGGEN
«»

Herboren

Mijn dood is niet voor mijzelf maar voor anderen,
Zeg ik hardop tegen mijzelf om mijn gedachten te veranderen.
Langzaam leg ik het mes neer,
Maar toch pak ik het weer keer op keer.
Zelfs wanneer ik met het mes op mijn keel sta,
Durft mijn moeder nog te zeggen dat het is omdat ik niet naar de kerk ga.
Ik zou zo graag willen dat mijn ouders het zouden begrijpen,
Maar daar begint het niet op te lijken.

Vandaag ben ik niet meer onder jullie,
Niet omdat ik het niet heb overleefd maar juist omdat ik leef.

Ik heb eindelijk toch een toevluchtsoord gevonden,
Dat betekend dat ik dit hoofdstuk dus toch nog af kan ronden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Moura
Actief sinds: 30-12-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herboren’ van Moura zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.