Even terug naar vróeger

Dakoyria

Soms, slechts door een enkel voorwerp gedreven
ben je zomaar in je kindertijd terug
In de hier-en-nu situatie zie ik prachtige grote
Dahlia's in de super Herken de kleur en grootte
heel vlug...

Mijn moeder, toendertijd zo heel erg verblijd!
Ook de bijpassende vaas zie ik nog zó voor me
Waarom zo'n beeld zo lang hangen bleef?
De ruiker zo dúúr in die tijd en mijn moeder die
ze heel soms zomaar van mijn vader kreeg...

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Even terug naar vróeger’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.