INLOGGEN
«»

Versta je mij dan niet?

Jij, die mijn smeekbeden alleen mijdt
Des te harder voor me dóór strijdt...
Aán komen ze vrijwel niet, mijn woorden

Ik ben door van alles en nog wat honds-
en hondsmoe geworden
Sámen nu bezig zijn lukt al helemaal niet!

Wat heeft het dan voor nut, deze reuzenhaast?
Zelfs als je liefdevol in een geuite behoefte
van mij voorziet?

Dit alles zo heel goed bedoeld, maar het heeft
volstrekt geen háást… Dit akelige fanatisme,
waarom toch?

Het kan best op een veel later tijdstip, zit ik er
werkelijk zo naast?

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Versta je mij dan niet?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.