Wie staat er op?

Ron Dietvorst

Wie heft de hand en toont euvele moed
om op te staan
onrecht neer te slaan
het slecht een halt toe te roepen
om het veile uit te rotten
waarvan deze wereld is vergeven
nimmer zoveel kwaad bedreven
dagboeken van Anne geschreven
en herschreven
zovele dogma's leven en beven
als rotte schorsworm in het streven
van machtsgeile breinen
die slechts wensen op te dringen
en te indoctrineren.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wie staat er op?’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.