INLOGGEN
«»

Vervlogen dromen,

Soms verlang ik naar mijn kinderjaren,
maar die tijd is al lang voorbij.
Naar de tijd dat we nog samen waren,
naar onze jeugd zo vrij en blij.

Het huis, het hof die zijn er nog,
na al die lange jaren
Maar onze kindertijd is weggevaren
Waar is die mooie tijd nu toch

Vader was een kalme man,
die het voor zijn gezin opnam.
Moeder was streng, vol vuur en zorgen
Beschermde ons , we voelde ons geborgen

Mijn jeugd bewaar ik als een schat,
en niemand kan me die ontnemen
en voor je ’t weet sta je in ’t leven
En vraagt waar is die tijd gebleven?

Ach hoe vlug gaat toch die kindertijd voorbij
als sliertjes rook, verdreven door de wind.
Met kleine dingen waren we toen blij
Voelden ons iedere dag bemind

Ik wou dat ik nog éénmaal kind kon zijn
Leven zonder zorgen, verdriet of hartenpijn
In een wereld van vrede, zonder zorgen
Niet meer denken “wat komt er morgen”

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

yvette Vanavermaete
Actief sinds: 23-03-2019Informatie bij het gedicht:

Iedereen wil wel eens terug kind zijn, maar die kans heb ik al lang niet meer. Toch gaan mijn gedachten dikwijls naar mijn vervlogen kindertijd, met ouders, zusters en broers. Toen beseften we nog niet hoe gelukkig we waren. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vervlogen dromen,’ van yvette Vanavermaete zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.