Onder hem, boven hem

Vincent Oostrijck

ONDER HEM, BOVEN HEM

Een zonnige lentedag
Hij ligt roerloos op het gazon

Onder hem:

Het gras, de grond
Krioelende beestjes
De aardkorst, vloeibaar gesteente
De kern van de aarde

Boven hem:

De lucht, de vogels
De vliegtuigen, de satellieten
De sterren en de planeten
De kosmos

Daartussen ligt hij:

Roerloos, vastgelopen
Volgelopen, verstrikt
Innerlijk ontdaan

De hemel en de aarde
En hij ertussenin

Ik denk dat hij bang is
Ik denk dat hij niet weet
Hoe het verder moet

Ik weet niet echt hoe hij zich voelt
Want ziet u
Ik kende mezelf destijds nog niet zo goed

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onder hem, boven hem’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.