INLOGGEN
«»

Is het donker buiten ?

IS HET DONKER BUITEN ?

Is het donker als je je ogen sluit
En naar binnen kijkt ?

Zie je geen hand voor ogen ?
Raak je steeds opnieuw verdwaald ?

Als je voor je raam staat
En naar buiten kijkt ?
Is het heel erg donker daar ?

Schijnt de zon daar niet
Of misschien toch wel ?
Maar neem je hem gewoon niet waar ?

Is het donker om je heen ?
En in die duisternis
Ben jij daar dan helemaal alleen ?

Of is er nog iemand daar
Wellicht iemand zoals ik ?

Iemand die je hand voorzichtig pakt
En je meeneemt
Naar een plek met meer licht ?

Is het donker buiten ?
Is de nacht reeds gevallen ?
Komt het morgenlicht niet terug ?

Is dit het donkerste gedeelte van de nacht
Het moment vlak voor zonsopgang ?
Zou dat ook kunnen ?

Ik weet het niet
Ga zelf maar kijken
Of een nieuwe dag aanstonds begint

Je zult het vanzelf zien

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Is het donker buiten ?’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.