INLOGGEN
«»

De man die alles verloor en doorging

DE MAN DIE ALLES VERLOOR EN DOORGING

Er was een man die alles verloor
En toch doorging
Hij zag de gevallen bladeren van de herfst
En de kale bomen van de winter

Als de natuur in de lente opbloeide
En weer opstond uit de dood
Wenste hij ten diepste
Dat ook hij daartoe in staat was
Maar dat was hij niet

Hij was een geduldige man
Hij stond achter in de rij
Maar iemand had beloofd
Zo'n tweeduizend jaar geleden
Dat de laatsten de eersten zullen zijn
Hij zou hem daaraan houden

Opgeven was niet aan de orde
Dat zat niet in zijn aard
Het was pas voorbij als het echt voorbij was
En zolang dat niet zo was
Ging hij gewoon door
En waarom ook niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De man die alles verloor en doorging’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.