INLOGGEN
«»

Van kleine dingen genieten

Ik oefen nog steeds in genieten van het moment
Je bent met leuke mensen, maar weet tegelijk
dat je op korte termijn met minder bent!

Je rijdt nog opgewekt een stukje op je fiets
Inmiddels weer een handicap erbij, wordt het toch
nog iets?

Concessies doe je inmiddels aan je diner: je eet
inmiddels minder en vooral niet al te zout
Je doet het er noodgedwongen maar mee

's Avonds is er geregeld wat leuks te doen:
je gaat maar niet, zo heel alleen over straat
Het donkert al en kerels zonder fatsoen.....

Maar overigens geniet je nog van jouw drankje,
wél maar eentje per dag
Je slaapt heerlijk uit, wanneer begint eigenlijk
jouw dag?

Boodschappen doe je op je dooie gemak
Wie doet je wat, niemand te bekennen die daar
een stokje voor stak!

Af en toe pak je een tijdschrift, maar ja, die kleine
lettertjes he? Toch maar aan een dubbelfocusbril?
Ach, de tijd kom je prima door in jóuw tempo en
zonder irritant gedril

Is dat dan niet wat je eigenlijk zo zoekt en wil?

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Van kleine dingen genieten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.