Discriminatie

Ron Dietvorst

Op het bureau lag de presse-papier
van de bankemployé
eronder documenten met reeksen getallen
en dossiers met probleemgevallen

instructies van zijn baas, die droogstoppel
weigering lening aan dat leuke koppel
alleen maar omdat het een hij en een hij was
zijn chef was daarmee bepaald niet in zijn sas

zijn baas was een rasechte homofoob
en had gezegd: 'geen lening, ik ben geen filantroop'
en de presse-papier die wist van niks en deed zijn werk
en stond dag en nacht klaar voor de klerk.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Discriminatie’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.