Geheugenverlies

Ron Dietvorst

Heb mijn geheugen geschoond
iedereen bekeken die daar heeft gewoond
want mijn memorie is kort
dat is wat eraan schort
maar nu is het gedaan met de sleet
want ik gaf mijn kop een update
en herinner me weer iedereen die in mijn leven kwam
iedere beet, iedere steek, iedere vrind en elke vlam
herinner me ook bloed als heldere karmozijn
kwalijke zaken die geuren naar bittere oude azijn
maar de mooie dingen des levens
onthoud ik het best daarnevens
al heeft het misschien de schijn
ik zal opdracht geven aan mijn brein
niet op te geven tot de dood naakt
en mijn leven wordt gekraakt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geheugenverlies’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.