Liefde

Gert Vantantanna

Liefde en Zachtmoedigheid en
Vriendschap, Ruimte, Vrijheid,
geeft met een boeketje Tederheid
veel Warmte en veel Blijheid
.
---
.
.
KEEP IT COOL
.
Mannen hebben ook gevoel
al vallen ze wel op hun smoel
als ze dit laten merken
in plaats van flink en stoer te doen
en lang en hard te werken
.
Mannen hebben ook gevoel
al mag men echt niet merken
hoe groot of hun verlangen is
naar tederheid en liefdevolle vrouwenhand
in plaats van vluchten in werken
.
Mannen hebben ook gevoel
al mogen ze 't niet tonen
emoties kunnen daarom slechts
diep in hun harten wonen
.
---
.
.
LIEFDE
.
Ik heb gedroomd van Liefde
ik droomde ik had een Lief
doch schoner die een droom zou zijn
dat ook die Lief eens echt mocht zijn
.
---
.
'
MIJN WENS
.
ik wil, ik wil, ik wil .....
en wat ik ook
...............als wens bedenk
ik ben tevree
...............met één geschenk
één kleinood maar
...............dat ik verbeid:
een klein boeketje
...............tederheid !
.
---
.
,
Van kouda kan men beven
van winter- of emotiekou
van kilte in het leven
.
hetgeen ik hiermee zeggen wou:
"Geef Liefde om te Leven"
.
---
.
..
Ik wil geen vlag
..................of strijdbanier
geen oorlogstuig
..................of vechtrapier
.
maar goedheid
..............liefde eerlijkheid
een open hart
...................vol tederheid
.
---
.
.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gert Vantantanna (Actief sinds: 29-12-2018)

Informatie bij het gedicht

vanuit alle bescheidenheid, eenzaamheid en gekwetstheid, in de loop van een groter aantal jaren geschreven, evenals vele verder nooit aan de "openbaarheid" prijsgegeven. . Gert Vantantanna 1931.06.14

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Liefde’ van Gert Vantantanna zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.