INLOGGEN
«»

Ik zou wel: C.

C : BLOED BLOED! Riep een
nog onbevallen vrouw
en haren, dijen waren dik van,
voel jij niet hoe hevig
hijgen is als je hoesten wil?
Laat de nacht, zei je laatst nog,
laat de nacht maar komen,
ik vrees slechts het
oerwoud, als 't tenminste
nog niet geïllumineerd is,
want reptielen heb jij niet
en wild, dat ben jij niet,
zei jij, en weet je nog
wat ik geantwoord heb?
Ja, zei ik, nee, maar
doodbloeden doe ik nu
al merk je het niet,
en schrijvershanden heb ik,
al zie je ze niet,
maar mijn vader heeft
mijn horoscoop getrokken en
toen ik zong, zong ik
dat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jan Sen
Actief sinds: 01-10-2018Informatie bij het gedicht:

op de springplank naar volwassenheid ca 1954 – 1958 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik zou wel: C.’ van Jan Sen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.