Overwinnen

Bart

Bang zijn om te verliezen,
maar weten dat je niet wilt winnen.
Zoeken naar oplossingen, terwijl je voor de problemen strijd vanbinnen.
De uiteindelijke reden willen vinden, zonder zekerheid of deze het zijn zal.
Tranen laten stromen over gebeurtenissen die niet passeren.
Vele malen beter zijn, maar aan het minder goed blijven hangen.
Niet willen presteren, omdat je beter bent.
Houden van, zonder liefde te voelen.
Gek worden van verlangen naar verlangen.
Zoekend naar het nut van het leven, weten van het doelloos streven.
Doelloze zoektochten naar het waarom.
Vermoeden hoe het zal gaan,
houvast vinden in hetgeen dat niet gaat bestaan.
Verloren hebben omdat overwinnen mogelijk was.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Bart (Actief sinds: 26-10-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Overwinnen’ van Bart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.