Heb jij dat ook?

Amber

Heb jij dat ook?
Dat je soms een zin hebt,
dat je niet weet wat je wilt, dat
je aan alles loodzwaar tilt en wat je noemt
de balen in hebt?
Dan lijkt de liefste fee een kreng, de mooiste
vlinder een spook.
Heb jij dat ook?

Heb jij dat ook?
Dat je soms bang bent van de mensen, of van
de wind, of van de nacht, of dat je iets fijns verwacht
te fijn om te durven wensen?
Soms ben ik zomaar blij met niks, soms ben ik zomaar
van de kook.
Heb jij dat ook?

Heb jij dat ook?
Dat je het heerlijk vindt te leven en dat alles
kleur heeft, geur en smaak.
Dan zou ik best zomaar een euro aan iemand
willen geven.
Soms zie ik alles wit als sneeuw en dan weer
grijs, of zwart als rook.
Heb jij dat ook?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Amber (Actief sinds: 15-10-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Heb jij dat ook?’ van Amber zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.