Geraakt

MFJ van Boven

Als ik je zou raken
zouden mijn vingers
je botten voelen
je borsten doen huiveren
met medelijden en afkeer

zou je blijven,
ik vraag geen liefdadigheid
voor je aanwezigheid
toch, zou je blijven
buiten adem

ik zou je raken
met mijn woorden
zonder twijfel
zonder twijfel

op het sterfbed
voel ik je pijn
als de jaren me raken
tot dan kan ik niet bidden
zolang de dekens
je warmen
zolang je me zal
blijven raken
zolang voel ik je kou,..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

MFJ van Boven (Actief sinds: 12-07-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geraakt’ van MFJ van Boven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.