INLOGGEN
«»

De lach

Een gebroken glimlach,
Een geschaafde traan,
Ieder gebroken stukje,
Met zijn eigen naam.

De een pijn,
De ander verdriet,
Gebroken stukjes,
Die je met het blote oog niet ziet.

Maar er zit ook een lach verscholen,
Een traan van geluk,
Een dansje van vreugde,
Ieder met zijn eigen stuk.

De muur om je geen gebouwd,
Breekt stukje bij beetje af,
En langzaam maar zeker,
Word je lachje minder laf.

Je laat je gebrokenheid zien,
En zonder het te beseffen,
Worden, zowel je lach als je traan,
Je hele gezicht glad en effen.

Je grote lach komt tevoorschijn,
Schaterend en ongeremd,
En als ik in je glinsterende ogen kijk,
Worden mijn tranen niet geremd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Hartenroos
Actief sinds: 01-09-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De lach’ van Hartenroos zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.