INLOGGEN
«»

Limericks 21

Het interbellum

De Parigote deed een sensuele en zinnenprikkelende dans op de floorshow,
in de zaal met een prachtige inrichting van art nouveau,
en in struisvogelveren pakjes deden de meisjes de cancan en de charleston,
terwijl een Parijse chansonnière afsloot met een schitterend chanson,
ja, het was daar in het Quartier Pigalle helemaal comme il faut.

Te laat

Twee mornings-after nam ze de morning-afterpil,
en ze besloot: dit is toch eigenlijk maar een héél klein tijdsverschil,
ze was maar matig van bil geweest,
en hij was geen heer, neen, veel meer een beest,
en ze vond: één dag te laat is eigenlijk maar een peulenschil.

Wiskunde

De leraar wiskunde dacht na over het parallellepipedum,
toen hij versuft buiten stapte uit Jab Jum,
hij mijmerde nog even over de hele dure les,
die hij net had geleerd over liefde, of beter over seks,
toen wiste hij de hele episode uit met een vlakgum.

Zoogdier

Voor de gein,
riep de lamantijn,
“Boe!”
tegen de zeekoe,
maar de koe vond het loeien niet fijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Limericks 21’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.