INLOGGEN
«»

De wolfman

De wolfman

Ik bevind me
Op een open plek
Midden in een woud van groen
Ik zit in het hoge gras
Een teder voorjaarszonnetje
Kust mijn huid

Hier ben ik
Zoals ik wil zijn
Zonder ballast
Zonder zelfoordeel
Zonder de pijn van gisteren
Of de zorgen van morgen

Als ik mijn ogen sluit
En vervolgens weer open
Dansen de vlinders om mij heen
Een prachtig schouwspel
Dat mij ontroert
Ik huil in stilte

Een jong hertje betreedt behoedzaam
De open plek in het bos
Ze kijkt me onderzoekend
En indringend aan

Ze ziet een wolfman
Maar ze voelt wat anders
Ze voelt vrede en veiligheid
We begrijpen elkaar
Zonder woorden
Ze gaat rustig eten van het gras

De wolfman huilt
Om wat jou is overkomen
Maar hier op deze plek
Voelt hij dat het goedkomt

Heb geen angst
Lieve vrouw
De dag gaat nu beginnen
En binnenkort
Zijn wij voor altijd samen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De wolfman’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.