INLOGGEN
«»

Medeleven of medelijden

Medeleven of medelijden

Want is nu eigenlijk echt medeleven
Is dat zo iets als soms wat geld geven
Is medeleven het zelfde als medelijden
Je zelf van schuldgevoelens bevrijden
Door soms in je portemonnee te tasten
Je zo emotioneel iets meer ontlasten
Maar naastenliefde is toch veel meer
Het is een complete eigen ommekeer
Een terugkeer naar de basis van je leven
Vanuit je hart echt om je naaste geven
Door er daadwerkelijk voor hen te zijn
Verlichting te geven bij hun diverse pijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Medeleven of medelijden’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.