INLOGGEN
«»

Kind in de schaduw

Achter een strenge bril
Ligt een vragende blik verscholen
Vol verlangen
Van pijn verwrongen:
Zie mij en troost mij

In een krachtig brein
Beuken de dilemma's
Om richting en keuze
Ontspinnen vragen zich
In complexe spaghetti
Hopeloos verstrikt
En vastgelopen

Zit daar binnen een wild dier
Verscholen in het gras
Op zoek naar de prooi
Die wordt verslonden
Verscheurd met huid en haar
Verzadigd ligt ze rustend
Doordrenkt in bloed
Naast de prooi die leven heet

Zit daar echter ook het kind
Zachtjes snikkend en ongezien
Verscholen in de schaduwen
Van een verleden vol geliefden
Die zij liet stralen en stijgen
ten koste van haar eigen kleur

Maar bloeit daar ook een roos
Vol van energie en in volledige passie
Genietend in het moment
In overgave en in kwetsbaarheid
Maar beschermd door doornen

Gooit ze nu de teugels los,
Het zadel af
Spuugt het bit van twijfel
Woedend op de grond
Stampt briesend van verlangen
Los van angst en begrenzing
Hier en nu
Midden in het heden

Ze laat ons voelen hoe het is
De wereld te verschalken
Vanuit een gouden hart
Maar met open tere ziel
De schaduw omarmt door licht
Stralend in vol vertrouwen
En immense kracht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Wichard de Krijger
Actief sinds: 04-02-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kind in de schaduw’ van Wichard de Krijger zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.