INLOGGEN
«»

SOLDAAT

Ik ben geen krijger, eerder een gever
Ik ben een dromer, een dromende zwever
Ik blijf buiten het strijdgewoel, ik camoufleer
Schieten doe ik alleen met mijn liefdesgeweer
Vechten? Alleen met mezelf af en toe
Dichtend defileren is wat ik soms doe
Heb nooit slachtoffers gemaakt
Tenzij zij die door mijn pen werden geraakt
Het leger is niets voor mij, dat had je al wel door
Al ben ik al bij al wel een kletsmajoor
Maar ik heb dus geen militaire rang
Jaag eerder ongewild, en vooral mijn oversten op stang
Ben wel eens op iemands tenen gaan staan
Nooit op voet van oorlog gestaan
Mijn luisterend oor heeft al vaak gediend
Op dat vlak heb ik mijn strepen wel verdiend
Met lieve woorden zal ik je besluipen
Samen met jou uit diepe dalen kruipen
Ik zet niet aan tot geweld, heb het ook nooit veroorzaakt
Wel heb ik gisteren een fles wijn soldaat gemaakt

-----

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Danny Vandenberk
Actief sinds: 02-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘SOLDAAT’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.