De kritische ouder

Vincent Oostrijck

De kritische ouder

In mij zit iemand
Die op mij neerkijkt
Iemand die mij
Het licht in mijn ogen
Nooit gunt
Niets wat ik doe
Is ooit goed
Alles aan mij
Is verkeerd
Het is alsof
Er iemand schreeuwt
De hele dag
Recht in mijn oren

Je bent een mislukking
Je bent een waardeloze vent
Jij verdient geen liefde
Je mag niet gelukkig zijn
Je bent een rare
Domme
Lompe
Dikke
Sukkel
Iedereen haat je
Ik jou ook
Jouw leven heeft geen zin
En ik zal niet rusten
Tot jij helemaal
Kapot bent
Ik ben zoveel
Sterker dan jij
Ik breek je geest
Ik brandt jouw lichaam
Geef gewoon op
Jij wint nooit
Ik wil jou dood hebben

Bijna niemand weet het
Dit zeg ik dagelijks
En voortdurend
Tegen mezelf
Het maakt me bang
En heel verdrietig
Onveilig
En wanhopig
Ik vind nooit rust
Of ontspanning
Ik weet dat ik het zelf doe
Ik ben me hiervan bewust
Maar deze destructieve stem
Ik raak hem niet kwijt
Wat ik ook doe
Wie kan me helpen
Tegen mezelf
Niemand
Behalve ik zelf
Maar ik kan het niet
Alsjeblieft
Help mij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De kritische ouder’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.