Mensen

Michel Rietbroek

MENSEN

Wat is een vriend...
Wat is een vriend, als die je heeft verlaten.
Wat is een vriend, als die je heeft verraden.
Wat is een vriend, als die opeens zegt,....bekijk het maar !
Of als je geliefde zegt,...met jouw ben ik klaar.!

IWat is dan de pijn die je daardoor zult ervaren en word je gedwongen de zee van verdriet te bevaren.
Is dan het schip waar je al die tijd op had vertrouwd aan erosie ondergegaan.
Is dan alles waar je voor staat, opeens met man en macht vergaan.

Is dan dat gevoel, de emotie bij,...ik hou van jou, ik mis je,... Compleet van de baan.
Of blijft er toch nog wat gevoelens over en is het warme licht in je hart nog aan.

Kan je nog lachen en huilen, als iedereen er niet meer is.
Dat doe je toch meestal samen in je leven, als ik me niet vergis.
Wat moet je doen, als alles en iedereen je in je leven heeft verlaten.
Moet je dan stoppen met leven en de duivel toelaten.
Of is er dan toch nog een god, die verlossing en bevrijding zal geven, zodat je weer door kan gaan met je leven.

En als dat zo is .... Je leven is weer compleet.
Moet je dan zeggen,... Ik heb je vergeven,... Ik wil weer verder met jou in mijn leven.
Of is dat dagboek dan definitief voor die mensen gesloten.
Zodat die klootzakken nooit meer je leven kunnen verkloten.

Ik weet het niet wat je dan het beste kan doen.

Mischien moeten die mensen gewoon zeggen,...het spijt me .... en geef je ze daarna een dikke zoen.

Een ding weet ik zeker, want je hebt er daarvan maar 1.
Mischien moet je die maar laten spreken en wel meteen.
Dat is je gebroken hart, waar al jouw ziel en zaligheid in zit.
Want er is altijd weer iemand die voor je vecht, lacht, huilt en bid.

Misschien is diegene wel voor altijd je beste kameraad.
En is die mens wel degene, die jou niet verlaat of verraad.

Dat is een vriend,...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Michel Rietbroek (Actief sinds: 26-12-2017)

Informatie bij het gedicht

Geschreven voor all those people, under the bridge ! Door Michel Rietbroek op 25-12-2017

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mensen’ van Michel Rietbroek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.