INLOGGEN
«»

Als ze huilt

Als ze huilt

Als ze huilt
Heeft ze vochtige wangen
Van stroompjes diep verdriet
Ze zegt
"Was mijn moeder nog maar hier
Wat zou ze nu vinden van mij ?"
Ik zeg dan tegen haar
"Ze zou ongelofelijk trots zijn
Op de mooie en lieve vrouw
Die jij geworden bent"
Ik hou haar vast
Terwijl ze huilt
Mijn armen om haar heen
Samen zijn we een

Ze denkt soms aan haar hondjes
Ze haalt ze dan
Een voor een weer voor de geest
Het verdriet stroomt uit haar ogen
Omdat ze hen zo heel erg mist
Wat een mooie tijd was dat
De lange wandelingen elke dag
Langs de bossen en de parken
In de kracht van haar leven
De dieren gaven haar de liefde
Die ze van mensen niet kreeg
Ze was een moeder voor hen
En zij waren haar kinderen

Soms huilt ze ook
Als ik gewoon lief ben voor haar
Dat ontroert haar dan
Ze zegt
"Je bent te goed voor mij"
Wat ik natuurlijk gelijk ontken
Ik zeg
"Niets is te goed voor jou
Jij verdient alle liefde
En al mijn liefde is voor jou
Want jij
Lieve schat
Bent het mooiste
Wat mij ooit is overkomen"

En wat er dan gebeurt
Ik voel mijn ogen vochtig worden
Van vreugde
De liefde heeft ons dan toch gevonden
Van verdriet
Wat hebben we dit in ons leven gemist
En als je dan samen ontroerd bent
En elkaar diep in de ogen kijkt
Voel je je zo verbonden met elkaar
Een gevoel zo diep en overweldigend
Alsof je een reis maakt
Door ruimte en tijd
En dan bidden we
Dat deze reis
Altijd mag blijven duren
De liefde is het mooiste
En de allermooiste voor mij
Dat is zij
Mijn lieve vriendin

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Als ze huilt’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.