INLOGGEN
«»

Stilte

Soms al je in de drukte zit,
Vergeet je dat er ook een stilte is.
Een stilte die soms eng kan zijn,
Maar als je hem ervaart ook fijn kan zijn.
Een stilte die je soms aan het denken zet,
Over dingen waar je normaal nooit op had gelet.
Dingen die je raken,
Waardoor tranen worden vrijgelaten.
Ook al was het een gevecht om ze niet te laten gaan,
Ze gingen en er kwam geen einde aan.
Toch is er ook troost gevonden,
En tijd heelt toch alle wonden?
Maar waarom doet het dan zo'n pijn om even in de stilte te zijn?
Heelt tijd dan toch niet alle wonden?
Of zijn het littekens waaraan pijn wordt gebonden?
Littekens zijn de genezing van de wond.
Dan is de wond al genezen,
Naar de pijn kan nog worden gevraagd.
Soms kan dat confronterend zijn en voel je eventjes de pijn.
Pijn die in de stilte wordt geweven,
Waar we wat vaker aandacht aan moeten geven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Carolien Van spijk
Actief sinds: 08-09-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stilte’ van Carolien Van spijk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.