INLOGGEN
«»

xenofobie

het sijpelt binnen
verzuurt de grond
het onkruid schiet hoog op
de berenklauw gaat prikken
het is vissen in heel troebel water
het staren naar de vlotters
die verkleinen tot een punt
het kookpunt is bereikt
waarbij praten niet onschuldig is
je hebt van het leven gegeten
de slagroom van de taart gegrist
en nu de taart verdeeld is
sta je daar met lege handen
de zuurtegraad stijgt met de dag
nacht brengt geen raad
je weet of denkt te weten
dat het zo onrechtvaardig is
dat vreemden uitgenodigd worden
aan de dis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘xenofobie’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.