INLOGGEN
«»

Nienke

een moeder een vrouw
een noodzakelijk podium
een verhaal om warm van te worden
licht verkregen uit het zwart
een betoog uit het hoofd
gestuurd door het hart
een kind, een vlinder
verdween zonder vaarwel
een moeder een vrouw
doet haar verhaal
aan haar lippen hangt de volle zaal
bewondering en kippenvel
emoties die elkaar versterken
een vlindermoeder die wonderwel
verhalend kan verwerken
oogkleppen voortaan afgedaan
ook deze les die moet geleerd
dus luister allemaal
anders gaat het opnieuw verkeerd
en staat er straks weer een moeder
voor een ontroerde zaal

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Robert E. Bal
Actief sinds: 29-12-2016Informatie bij het gedicht:

Nienke (een gedicht n.a.v. een politiecongres te Ede op 28 oktober 2009 waar de moeder van de Nienke Kleiss , slachtoffertje van de beruchte Schiedammer parkmoord een indrukwekkend betoog hield voor vertegenwoordigers van politie en justitie) Onderweg naar huis bedacht ik in de auto dit gedicht. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nienke’ van Robert E. Bal zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.