INLOGGEN
«»

Slapen

Slapen


Wat is slapen een wonderlijk iets
Want tijdens de slaap doe je niets
Maar in zo’n werkeloze nacht
Wordt gebouwd aan energieke kracht
Die de volgende dag kan worden ingezet
En daarna ga je weer opnieuw naar bed
Waarna de cyclus ook opnieuw begint
Omdat de slaap het van de arbeid wint

Maar wat als je slecht kunt slapen
Waardoor je dagelijks loopt te gapen
Slaapmiddelen nauwelijks werken
En dus ook niet aan kunt sterken
Je totaal niet begrepen wordt
Als je leven langzaam aan verdort
Toch wordt dagelijks van je verwacht
Dat je gewoon werkt na zo’n nacht

Na heel veel onderzoek en praten
Krijgt men dan eindelijk in de gaten
Slapeloosheid zit niet tussen de oren
Je wordt er ook niet mee geboren
Het kan een fysieke stoornis zijn
Of door een geestelijk beleefde pijn
Die zich langzaam nestelt in je hoofd
Wat niemand ziet, begrijpt of gelooft

Omdat je zwakker wordt en minder zegt
Wordt dit heel vaak verkeerd uitgelegd
Het Slaap waak centrum gaat nu proberen
Via elektroden en computer controleren
Wat er ’s nachts in jouw hoofd omgaat
Waardoor de slapeloosheid ontstaat
En de meting voorjouw een oplossing biedt
Waardoor je weer van slapen echt geniet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Het grote onbekende verdriet bij slapeloosheid Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Slapen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.