Een boer ontdekte de wereld

Dakoyria

Een simpele boer leidde een godsvruchtig leven.
Het enige was hij deed was het verhuren van een
box voor een paard
Zijn bestaan kende alleen zijn woonplaats, maar die
was hem heel wat waard.

Paardenmensen deden hem méér van de wereld
leren. Hij reed toen in een auto en op een brommertje
rond en hem bleek al snel hoeveel hij had moeten
ontberen!

Zijn wereld vergrootte zich geleidelijk en nu fotografeerde
hij zelfs! Op zijn tochten naar vreemde plaatsjes nam hij
prachtige kerkmuziek op.
Zelfs van een geplande en gemaakte reis werd hij niet moe;
hij vond die top!

Hij was stomverbaasd over wat zich allemaal aandiende
Heel enthousiast omdat hij vróeger op het land alleen zijn
boterham verdiende.

De klanten leerden van hém over eggen en ploegen en hoe hij
en zijn familie een slechte oogst verdroegen.
Nu scharrelde hij nog wat in een moestuin rond; at uiterst
gezonde groente, zo vers van de grond.

Een bekende vond hem later neerliggend op zijn land
Hem had getroffen een hartstilstand.

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een boer ontdekte de wereld’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.